Rólunk írták

14 évesen a "NAGY"-ok közt a dobogó legfelső fokán

Hírek - Rólunk írták

Írta: Edit, MEGARALLYE.HU
2012. április 28.

Szó szerint "NAGY"-ok versenyét nyerte meg az a békéscsabai 14 éves fiatalember, akit április 15-én láthattam először quaddal versenyezni a Viharsarok AMSE által szervezett pusztaottlakai futamon. BencsikPéter a Viharsarok AMSE színeiben 3 éve bizonyítja, hogy van helye a sportág versenyzői közt, s no persze a quad nyergében. Gratulálunk Neki!

Bővebben: 14 évesen a "NAGY"-ok közt a dobogó legfelső fokán

 

Újkígyósiak a Tepertőfesztiválon

Hírek - Rólunk írták

2011. október 1-2-án rendezték meg Pusztaottlakán a Tepertőfesztivált, melynek több újkígyósi vonatkozása is volt. Újkígyós Város lehetőséget kapott a bemutatkozásra: egy, a rendezvény területén felállított standon, az általunk választott hungarikum terméket előállító vállalkozással együtt mutattuk be a várost.

Bővebben: Újkígyósiak a Tepertőfesztiválon

 

Véget ért a Gyukai várfürdő Kupa (terep rallye)

Hírek - Rólunk írták

A Gyulai Várfürdő Kupán izgalmakban nem volt hiány, az idő — hol napsütés, hol méretes zuhé — rendszeresen megtréfálta a versenyzőket, akik összesen több mint 300 kilométer szelektív szakaszt tettek meg. A hazai sorozatban vezető és az utóbbi két évben győztes Szalay Balázs, Bunkoczi László páros a szombati megingás ellenére magabiztosan versenyzett és végül örülhetett.


Fura élményben lehetett része annak, aki mellé esetleg valamelyik gyulai kereszteződésben, a piros lámpa miatt beparkolt egy Opel Antara RR, egy BMW X5 vagy egy Nissan Pickup. A belvárosból — a dr. Albert Ignác utcából a Bartók Béla utca irányába — sorban, pár percenként elindulva haladtak ki a szelektív szakaszokra a versenyzők. Természetesen volt olyan, hogy két böhöm nagy gép között egy-egy öreg Simson vagy Babetta, esetleg kerékpár is kifordult.
— And I’m going down, all the way down / I’m on the highway to hell — ropogott az AC/DC örök slágere a hangszórókból, de szerencsére a mezőny nem a poklot, hanem az itinerre felvésett nyomvonalat célozta meg a pusztaottlakai pályán. Amíg az autók még messze voltak, a legtöbben a szárnyas háziállatokra, az őzekre és a kengurura voltak kíváncsiak. Még gúnyosan, epésen meg is szólalt valaki, miután nézőtérnek remekül beillő egykori Volán-busz mellett kukorékolt a kakas: benzingőz helyett egyelőre trágyaszag uralkodik a pálya körül.
— Porosak lesztek, vigyázzatok! — intett óvatosságra az egyik szervező, persze biztos voltam abban, hogy nem vizesen térek vissza a pálya környékéről. Aztán kiderült, mire is értette...
— Jön! Jön! Jön! — rikácsolt valaki, mikor már látható volt a fasor és a kukoricás között az egyik gép. Ami borulás nélkül ki más is lehetett volna — hisz’ a szelektív szakaszra elsőnek az éllovast engedik rá —, mint a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős. Utána már a doromboló hang is hallatszódott, ami már közelebb érve valóságos dübörgésnek tetszett. Bár a nyomvonal meglehetősen trükkösnek ígérkezett — volt benne nagy visszafordító és egy 180 fokos ív is —, a tapasztalt páros nagy sebességgel elhaladt a közönség előtt. A pálya összes porát felverte és beterítette vele a nézősereget: prüszköltek és legyezték magukat, a fotósok és tévések pedig a lencsét törölgették.
Miközben a legígéretesebb pozíciót keresték és össze-vissza mászkáltak a sárga és fehér szalagokon át, feltűnt a Fazekas Károly, Horn Albert és a Korda Erik, Tóth György duó is. Utóbbi élesen fékezett, aztán nyomta a gázt, a legnagyobbat ő porolta.
Imádkozott is már szinte a közönség a vízért — de az ivás is inkább olyannak tűnt, mintha sarat kellene nyelni —, erre a felhők meg is hozták az esőt. Azonnal előkerültek a kabátok és az esernyők, ezek hiányában pedig a zsákok. A felfrissülés csak rövid ideig tartott, persze a versenyzők még ennél is sebesebbek voltak, valóságos villámként haladtak át a crosspályán. Ám nem úszták meg ennyivel, a száraz réteg alatt igazából sáros és csúszós pálya hirtelen füvesre váltott, a pusztaottlakai nyomvonalat tervezők pedig még egy ugratót és egy éles fékezést is beterveztek a programba.
A pénteki napot követő remeklés után, több kisebb botlás miatt elvesztette az előnyt a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros (Opel Antara), de végül több mint 4 percet verve győzött a Korda Erik, Tóth György kettős (Nissan Pickup) és a Fazekas Károly, Horn Albert duó (BMW X5) előtt. A tíz szelektív szakaszból álló és a magyarok mellett cseh, horvát és lengyel versenyzőket is felvonultató futamot remekül kezdte a Vörös Ferenc, Boros László Attila páros is, hisz’ a hetedik helyen álltak, de az utolsó részen bukhattak, mert nem szerepeltek a nem hivatalos végeredményben. A quad/motor kategóriában Hangodi Zoltán (Yamaha Raptor) nyert Benyó Miklós (Polaris IPS) és Fekete László (KTM EATV) előtt.  
1. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel) 3:13:12 ó

2. Korda Erik, Tóth György (Nissan) 4:03 perc hátrány

3. Fazekas Károly, Horn Albert (BMW X5) 4:33 p h.

 

Forrás: Beol.hu

   

Tereprallye szombat Viharsarok Ring.

Hírek - Rólunk írták

A pénteki nap a fürdőváros környékén száguldoztak az autók, a quadok és a motorok, mintegy 15 kilométeres szelektív szakaszt tettek meg. A leggyorsabb a futam kétszeres győztese, a Szalay Balázs-Bunkoczi László páros volt, de csak két és hat másodpercet vert az utána következő Fazekas Károly-Horn Albert és Korda Erik-Tóth György duóra.


 

― A negyedik időt mentünk, de az indulást elrontottuk, beugrottunk, így egy perces büntetéssel a tizennegyedik helyen zártunk — számolt be a pénteki eseményekről Boros László Attila. A fürdőigazgató — aki Vörös László navigátoraként vesz részt a versenyben — hozzátette, a kötegyáni pálya szörnyű a sok törmelék miatt: figyelni kell, mert valósággal pattog az autó.
A pusztaottlakai crosspályát ellenben kiválónak ítélte. A második napon háromszor is megtették a kígyósi szelektív szakaszt, amiről elárulta: fekszik a stílusuknak és az Opel Antarának, mert sok benne a hosszú és gyors rész.

Összesen 160 kilométer szelektív szakasz várt szombaton a versenyzőkre. A nem hivatalos eredmény szerint a Fazakas-Horn páros átvette a vezetést, 35 másodpercet vert Szalayékra és több mint 4 percet Kordáékra. Vasárnap Kötegyán és Sarkad környékén repeszt a mezőny.

2011. 07. 23.

Forrás: Beol.hu

 

Augusztus 8. Dunaföldvár

Hírek - Rólunk írták

Versenybeszámoló: Levianus Futam

Dunaföldvár szélén újra feldübörögtek a versenyautók, szinte az ország minden részéről érkezetek versenyzők, szép számú nézőközönséget csalogatva az AutoCross pályára, ahol négy kategóriában kűzdhettek egymás ellen a nevező pilóták.
Ismételten nagyon izgalmas és eseménydús futamokat láthattak a kilátogatók, néző és versenyző is elégedetten távozhatott a pályáról a nap végén.

Bővebben: Augusztus 8. Dunaföldvár

   

1. oldal / 4

Új Fényképalbum

No categories found

Időjárás

Viharsarokring

Viharsarok Ring Bemutatkozik.

Több mint négy éve lelkes kis csapatunk nagy fába vágta fejszéjét, autócross és quad versenyek rendezésére alkalmas pályát hoz létre Pusztaottlakán a Dragán major területén amely a Viharsarok Ring nevet kapta.

Jelenleg közel 820 méteres pályaszak,  technikás ési gyors szakaszok váltják egymást. Felülete teljes hosszában föld. Széllessége 10 és 14 méterközt, az előzés teljes hosszában biztosított.

Verseny irányítása zárt körablakos buszból történik, pálya mentén védett bírói dombok vannak elhelyezve.

Rajtzsák 15 méter széles alkalmas 3-2-3-2 illetve 3-3-3-as rajtbesorolásra, rajtzsákba való beállásra a rajt előkészítőben készülhetnek a versenyzők. Rajt lámpás indításra. A rajt-cél vonal mentén köridő mérő antenna került beépítésre, amely még tesztelés alatt van.

A Pálya holt tereiben cross motorok és quadok számára ugratók és ügyességi akadályok lettek kialakítva.

Depó területe füves-gyepes, áram és vízvételi lehetőséggel. Versenyzőinknek szervízponyva használata ajánlott.

Portalanítás 50 köbméteres víztározóból kiépített öntöző rendszerrel történik.

Rendezvényeink egészségbiztosítását a Sani-med Trans végzi.

Lovas szakosztály

ViharsarokAMSE az egyesületen belül lovas szakosztályt hozott létre. Új nevünk: Viharsarok Autó-motor és Lovas Sportegyesület.

Szakosztály feladata:  a lovas sportot űző tagjainak versenyekre való felkészítése és a versenyeken való elindulásuk elősegítése. Részt vesznek a Lovas sportot és a hagyományőrző történelmi lovas játékok népszerűsítésében, lovas életvitel megismertetésében.

Céljaink: - a ló szeretetének elterjesztése

- a lovakkal való bánásmód elsajátítása

- az egészséges élet módba lovaglás beilesztése

- lovas sportolók képzése és versenyeztetése. hagyományos " örkénytábori " módszerek alapján. Amelynek alapelve: elől könnyű kéz, hátul stabil ülés.

Ezek mind megtalálhatók  Pusztaottlakán a Viharsarok Ringen.

" Ahhoz, hogy megtudjuk mutatni mire vagyunk képesek, meg kell tanulni egyensúlyban ülni a lovon " (Dallos Gyula mester edző).

Várunk minden érdeklődőt és leendő tagot.

Forrás: Janiga.