Fontos tanácsok látogatóknak

Az általunk is képviselt és minden szurkolótól elvárt, megfelelő viselkedési normákat az alábbi tíz pontban foglaltuk össze:

 1. Soha ne állj külső ívre, még ha azt hiszed, hogy biztonságos, akkor sem, mert az autók, quadok bármikor kisodródhatnak! Mindig féktávon kívüli, biztonságos helyet válassz a futamok nézéséhez! Még ha úgy érzed is, hogy a létező legbiztonságosabb helyen állsz, akkor is légy mindig nagyon figyelmes!
 2. Fogadj szót a rendezőknek! Semmiképpen se állj a pályára a kordonon belül! De ne feledd, a kordon, a szalag, nem véd meg, csak egy jel!
 3. Ha látod, hogy a rendező nem boldogul a renitenskedőkkel, segíts te is, persze mindig csak kulturáltan, önbíráskodás elkerülésével.
 4. Legyél figyelemmel autó-, quad és sportrajongó társaidra! Viselkedéseddel a többi néző szórakozását ne zavard, pályára látását lehető legkisebb mértékben akadályozd!
 5. Az ital tekintetében mérsékeld magad! Sokkal biztonságosabb, ha a jó verseny segít jól érezni magad.
 6. A Viharsarok ringre békés, kulturált, sportszerető emberek járnak. Ha balhét, verekedést akarsz, maradj inkább otthon! Az ilyen típusok miatt történik a legtöbb baj.
 7. Ne szemetelj, óvd a természetet! A saját szemeted szedd össze s vidd el a legközelebbi szemétgyűjtőbe, lerakóhoz!
 8. Segítsd a versenyzőket más módon is (félrehúzódással, ne parkolj a verseny és a depó megközelítési útvonalán stb.)!
 9. A közutakon is tartsd be a szabályokat, de a Viharsarok ring területén - parkolás, versenyre gurulás, bármilyen járműmozgás - a KRESZ szabályai érvényesek!
 10. Légy előzékeny, mutass jó példát! Többet ér, mint a hőbörgő bírálat.
 11. Ha szereted ezt a sportot, és szeretnél sok jó versenyt nézni, tartsd be Te is e szabályokat!


Új Fényképalbum

No categories found

Időjárás

Viharsarokring

Viharsarok Ring Bemutatkozik.

Több mint négy éve lelkes kis csapatunk nagy fába vágta fejszéjét, autócross és quad versenyek rendezésére alkalmas pályát hoz létre Pusztaottlakán a Dragán major területén amely a Viharsarok Ring nevet kapta.

Jelenleg közel 820 méteres pályaszak,  technikás ési gyors szakaszok váltják egymást. Felülete teljes hosszában föld. Széllessége 10 és 14 méterközt, az előzés teljes hosszában biztosított.

Verseny irányítása zárt körablakos buszból történik, pálya mentén védett bírói dombok vannak elhelyezve.

Rajtzsák 15 méter széles alkalmas 3-2-3-2 illetve 3-3-3-as rajtbesorolásra, rajtzsákba való beállásra a rajt előkészítőben készülhetnek a versenyzők. Rajt lámpás indításra. A rajt-cél vonal mentén köridő mérő antenna került beépítésre, amely még tesztelés alatt van.

A Pálya holt tereiben cross motorok és quadok számára ugratók és ügyességi akadályok lettek kialakítva.

Depó területe füves-gyepes, áram és vízvételi lehetőséggel. Versenyzőinknek szervízponyva használata ajánlott.

Portalanítás 50 köbméteres víztározóból kiépített öntöző rendszerrel történik.

Rendezvényeink egészségbiztosítását a Sani-med Trans végzi.

Lovas szakosztály

ViharsarokAMSE az egyesületen belül lovas szakosztályt hozott létre. Új nevünk: Viharsarok Autó-motor és Lovas Sportegyesület.

Szakosztály feladata:  a lovas sportot űző tagjainak versenyekre való felkészítése és a versenyeken való elindulásuk elősegítése. Részt vesznek a Lovas sportot és a hagyományőrző történelmi lovas játékok népszerűsítésében, lovas életvitel megismertetésében.

Céljaink: - a ló szeretetének elterjesztése

- a lovakkal való bánásmód elsajátítása

- az egészséges élet módba lovaglás beilesztése

- lovas sportolók képzése és versenyeztetése. hagyományos " örkénytábori " módszerek alapján. Amelynek alapelve: elől könnyű kéz, hátul stabil ülés.

Ezek mind megtalálhatók  Pusztaottlakán a Viharsarok Ringen.

" Ahhoz, hogy megtudjuk mutatni mire vagyunk képesek, meg kell tanulni egyensúlyban ülni a lovon " (Dallos Gyula mester edző).

Várunk minden érdeklődőt és leendő tagot.

Forrás: Janiga.